dijous, 8 de maig del 2008

"Morir entre ordinadors"

El Diumenge 4 de Maig del 2008 al Periódico va sortir una noticia relacionada sobre els ordinadors que ja no tenen cap utilitat i van a parar a la ciutat xinesa de Guiyu.
Tots els ordinadors, ordinadors portàtils, impressores, Game Boy's etc van a parar aquesta petita ciutat de 200.000 habitants.El 95% de la població menja de les ferralles dels ordinadors, la majoria de la població treballa diàriament treien cables, peces que és puguin aprofitar sense cap mena de protecció exceptuant uns guants. El problema és que els ordinadors porten molt elements cancerigens i no es va fer res fins al 2001 que la televisió va reblar aquest problema.
En l'actualitat això encara no està resolt en l'any on estem segueix passant que tots els ordinadors o aparells electrònics del primer món que ja no volem o que no ens serveix va parar aquesta petita ciutat. El problema a part del que ja he esmentat abans és que el sou també és molt insignificant, els treballadors guanyen sis euros al dia arriscant-se dia darrere dia a perdre la salut.
Actualment els periodistes o dimplomàtics tenent prohibit entrar a la ciutat, per tal d'amargar el que succeïx, només poden entrar amb un permís i tenen absolutament prohibit passar per el riu que és el lloc on llencen les ferralles que ja no necessiten.
Tota això em fa reflexionar en al societat tant consumista i egoista en la que vivim. Moltes vegades no ens comprem les coses per necessitat sinó perquè simplement "han passat de moda". La veritat és que mai m'havia preguntat on anaven a parar tots aquells ordinadors, impressores, telèfons, mòbils que ja no volem etc.
Totes aquestes persones viuen en una ciutat plena de ordinadors inservibles, de brutícia, de muntanyes i muntanyes de ferralles i no només els hi provoca un mal ambient sinó molts problemes de salut com potser malalties respiratòries, ulceres, herpes, dermatitis etc. milions i milions d'enfermetats cròniques.
Les autoritats no fan res per solucionar-ho però els fabricants d'aquests aparells tampoc fan res per canviar els elements tòxics que hi ha dintre de qualsevol ordinador o Game Boy's.

Ara deixo una pregunta de reflexió en el aire: Quina és la solució? Que és el que podem fer nosaltres per ajudar? I què és el que pot fer l'autoritat per solucinar-ho?